Tégy jót!

2014.02.14. 04:44

Egy piros Hondás gördült a híd átjárójához és a hat utána következő autósnak is kifizette a díjat. Történt ugyanis, hogy a sofőr azt olvasta barátnője hűtőjén: “Tégy jót úton-útfélen, a szép az mindig szép!”.

Egy másik hölgy ugyanezt látta egy raktár oldalára felfestve és annyira megtetszett neki, hogy lemásolta. Azóta minden levelét ezzel a mondattal zár. A férjének annyira tetszett, hogy kifüggesztette az iskolában, ahol tanít. Az egyik gyerek édesanyja újságíró és megjelentette a lapban.

Két nappal később jutott el Annához, aki alkalmi munkákból tartotta fenn magát. Egy étteremben az alátétre firkantotta le. A mellette ülő férfi is észrevette és neki is megtetszett.
- Ebben minden benne van. Bárhol és bármikor tegyük meg azt, amivel jobbíthatunk valamin - bizonygatta Anna.

Eltervezte hát, hogy ha kicsi lépésekkel is, de haladni fog: kifesti lerobbant állagú iskolák tantermeit, ételt csempész a legszegényebbek asztalára, pénzt csúsztat egy önérzetes idős hölgy pénztárcájába.
- A jóság magától terjed, akár az erőszak - állítja.

Egy férfi még egy érmét dobott be a parkolóórába egy olyan autósnál, akinek éppen lejárt volna. Több fiatal is vödrökkel és rongyokkal felszerelkezve jelent meg egy rozoga háznál, amit töviről hegyére kitakarítottak, az idős lakók ugyanis már nem voltak rá képesek. Egy kamasz ellapátolta a havat a szomszédja elől is. Egy férfi nárciszokat ültet az autóút mentén.

Azt mondják, ha az ember mosolyog, óhatatlanul egy kicsit legalább jobb kedvre derül. A jóság mindenképp csökkenti a saját terheinket is, hiszen egy kicsivel jobbá varázsolja a világot.

Mint minden mozgalom, a partizánjóság is lassan, pusztán egyetlen cselekedettel kezdődik.

Miért ne indulna éppen tőlünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://pinacolada.blog.hu/api/trackback/id/tr575813479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása